consultanta marketing
Alternative Text

Consultanta Marketing – ce este, ce rol are si cum te ajuta?

■ Consultanta de marketing reprezinta un serviciu profesionist furnizat de experti in marketing.

■ Optand pentru consultanta de marketing ca serviciu externalizat, companiile pot accesa cunostinte avansate de marketing in mod fiabil.

■ O agentie de consultanta in marketing poate oferi solutii creative pentru a adauga valoare departamentului intern de marketing online.

Consultanta de marketing este considerata ca fiind un serviciu profesional oferit de experti in domeniul marketingului.

In timp ce echipele si agentiile de marketing se axeaza pe implementare si executie, consultantii in marketing sunt specializati pe strategie, audit si analize.

In cele din urma, exista multe mituri si neintelegeri despre serviciile de consultanta in marketing, dar mai ales despre valoarea reala a acestora pentru companii.

In pietele din SUA sau UK, consultanta de marketing este un termen bine stabilit si consultantii in marketing sunt angajati constant pentru a consulta echipele interne ale companiilor cu privire la strategiile de marketing si extinderea pe piete noi.

Cu toate acestea, in Romania, rolul consultantiilor in marketing nu este inca clar pentru foarte multe afaceri si antreprenori. Cele mai frecvente mituri despre serviciile de consultanta se rezuma la faptul ca acesta este un serviciu foarte avansat sau tehnic.

Principalele avantaje ale serviciilor de consultanta

Consultanta de marketing ca serviciu externalizat permite companiilor sa acceseze cunostinte de marketing extrem de avansate in conditii fiabile.

Companiile colaboreaza cu profesionisti in consultanta in marketing, de obicei pe baza unor nevoi urgente si a unui preaviz scurt.

Este drastic diferit de analiza pietei pentru realizarea unei colaborari cu o firma de marketing externalizat, deoarece colaborarea cu un consultant in marketing poate fi pe termen scurt sau mediu, in timp ce colaborarea cu o firma este una pe termen lung.

In consultanta de marketing, procesul este unul considerabil mai usor datorita tipului de contract si a conditiilor bazate pe rezultate. Principalele avantaje ale serviciilor de consultanta in marketing pot fi rezumate prin urmatoarele caracteristici cheie.

 • Cunostinte specifice.
 • Consultanta profesionala din resurse externe companiei.
 • Flexibilitatea oferita de faptul ca serviciul de consultanta in marketing poate fi pentru un anumit proiect sau un serviciu pe baza unui cost lunar sau chiar mai simplu, o colaborare pe baza de profit si KPI-uri.
 • Personalizare – consultantii in marketing sunt mai mult niste parteneri strategici si rolul lor este de a investica provocarile in curs.

Care este valoarea colaborarii cu o agentie de consultanta in marketing online?

Consultanta de marketing a evoluat odata cu evolutia rapida a internetului si odata cu cresterea marketingului online. Deci, poate consultanta de marketing sa duca la o mai buna intelegere a functionalitatii serviciilor de marketing online?

 1. Angajament fata de obiectivele comerciale:

Valoarea majora a serviciilor de consultanta in marketing online consta in realizarea unui parteneriat strategic. Consultantii in marketing online sunt angajati in principal pentru a ajuta afacerea sa-si atinga obiectivele de business. Avantajul principal al consultantei este ca nu implica un proces indelungat de luare a deciziilor sau conflicte interne, prin urmare este o activitate cu impact direct.

 1. Responsabilitate si rezolvare creativa a problemelor:

Atunci cand o afacere cauta servicii de marketing online, nu cauta doar executarea activitatilor, ci au nevoie de experti in domeniu.

In consecinta, consultanta de marketing este o solutie extrem de eficienta pentru afaceri, pentru a obtine succes si pentru a creste.

In plus, o agentie de consultanta in marketing poate oferi solutii extrem de creative, care pot adauga valoare departamentului intern de marketing online.

De asemenea, exista multe alte motive pentru care companiile apeleaza la servicii profesionale de consultanta in marketing online, dintre care mentionam:

 • afli unde se pierd bani in campaniile de marketing online si cum se poate remedia aceasta problema,
 • afli strategii de baza pe care poate le-ai scapat,
 • iti validezi strategia actuala de marketing online,
 • gasesti noi metode pentru a-ti creste vanzarile si beneficiezi de o viziune proaspata.

De ce consultanta in marketing online de la Agentia re7consulting?

Agentia re7consulting este singura agentie de marketing online din Germania care activeaza pe piata din Romania.

Consultantii in marketing online ai agentiei re7consulting au peste 6 ani experienta in domeniu, sustin cursuri si training-uri In-House pentru clienti din diferite domenii de activitate.

De exemplu, acestea sunt cateva dintre companiile pentru care consultantii re7consulting au sustinut cursuri si training-uri sau workshop-uri de Marketing Online:

De asemenea, acestia sunt cativa clienti ai agentiei re7consulting care au beneficia din partea noastra de consultanta in marketingul online:

Si nu in ultimul rand, acestea sunt cateva dintre componentele marketingului online in care te putem ajuta:

Acestea fiind spuse, ne poti contacta pentru servicii de consultanta in marketingul online si vei primi o oferta personalizata pe baza nevoilor tale!

Aboneaza-te la newsletter

  Articole recomandate

  Icon Certifications Certificari