ce este adresa url google
Alternative Text

Ce inseamna adresa URL a site-ului?

Navigand pe web, ai intalnit, fara indoiala, termenul URL si ai utilizat URL-uri pentru a accesa pagini HTML de pe internet. Insa, te-ai intrebat ce inseamna adresa URL a unui site, care sunt componentele unui URL si limitarile adreselor URL?

Cel mai usor mod de a intelege ce inseamna o adresa URL este sa te gandesti la o un URL (link) ca la numele unui fisier de pe Internet (World Wide Web).

Ai nevoie de servicii SEO profesionale pentru site-ul afacerii tale?

Cu toate acestea, trebuie sa tii cont si de faptul ca adresele URL pot indica si resurse, precum: interogari in baze de date, etc.

Care este definitia adresei URL?

URL este un acronim: U R L = Uniform Resource Locator. Acesta reprezinta o referinta (o adresa) catre o resursa de pe Internet.

Care sunt componentele unui URL?

Un URL (o adresa web) are doua componente principale:

Identificator de protocol: „http” sau „https”
Numele resursei: „exemplu.com” sau „adresa-url-a-site-ului-dvs.ro”

De retinut faptul ca cele doua componente mentionate anterior sunt separate prin intermediul a doua puncte „:” si prin intermediul a doua lini oblice „//”.

Identificatorul de protocol indica numele protocolului care va fi utilizat pentru a obtine resursa, in timp ce numele resursei este adresa completa a resursei.

De exemplu, in majoritatea cazurilor, pentru a servi documente de tip hypertext, protocolul de transfer utilizat este HTTP (mai nou HTTPS, o extensie a protocolului HTTP, care reprezinta un nou standard in materie de securitate).

Citeste si: Advertoriale SEO: ajuta sa publici articole platite pentru SEO?

Care sunt limitarile adreselor URL?

Te-ai hotarat sa-ti creezi o adresa URL pentru site-ul tau sau al afacerii tale? Cea mai importanta limita de care trebuie tinut cont este modul in care aceasta se randeaza in toate browserele si motoarele de cautare.

Mai exact, pentru o randare corecta a URL-ului site-ului tau, acesta este obligatoriu sa fie mai scurt de 2083 de caractere.

Insa, in acelasi timp, este important sa iei in calcul si faptul ca numele resursei (site.ro) determina usurinta cu  care acesta poate fi retinut si comunicat.

Pentru a beneficia de avantajele oferite de o adresa URL, aceasta trebuie sa fie scurta, clara, concisa, usor de retinut si usor de pronuntat.

Un URL sau link este un text care poate fi citit de oameni si care a fost conceput pentru a inlocui numerele (adresele IP) pe care calculatoarele si dispozitivele mobile le folosesc pentru a comunica cu serverele.

Care este formatul optim al unui LINK (adresa URL)?

Pentru a fi sigur ca site-ul (resursa) poate fi accesata in mod corect de catre robotii motoarelor de cautare, este recomandat ca adresa URL (link-ul site-ului) sa fie de forma:

https://ceesteurl.[ro]/categorie/subcategorie/cuvant-cheie

De ce sunt importante adresele URL ale site-ului web?

Daca ai un site web este vital sa cunosti importanta unui nume de domeniu bun, motiv pentru care iti recomandam sa citesti in continuare acest articol.

URL-ul / link-ul unui website este un element semnificativ, deoarece, pe langa faptul ca permite potentialilor vizitatori sa vizualizeze continutul de pe site, acesta contribuie decisiv la succesul sau esecul site-ului in mediul online.

De aceea, cele mai importante 3 aspecte in creare unei adrese url sunt: accesibilitatea, optimizarea si profesionalismul site-ului.

Asa cum am mai mentionat, un nume de domeniu reprezinta adresa URL a site-ului. Acesta este introdus de vizitatori in diferite browsere pentru a ajunge la produsele, serviciile sau continutul oferit si pentru a intra in contact cu activitatea ta din online.

Fara un nume de domeniu, potentialii vizitatori nu vor putea localiza site-ul si nu vor avea acces la continutul prezent pe el sau sa iti cumpere produsele si serviciile.

Si pentru ca un nume de domeniu poate fi indicat catre orice server web, este vital ca acesta sa fie securizat, moment in care intervine nevoia de a achizitiona un Certificat SSL pentru a utiliza ca identificator de protocol – HTTPS.

In afara de a permite utilizatorilor de Internet sa ajunga pe site-ul tau, adresa URL (link-ul) unui site sau al unei pagini dintr-un site web are si alte utilizari.

Acesta poate contribui decisiv la nivel de promovare a site-ului prin simplul fapt ca poate fi optimizat pentru motoarele de cautare, strategie care are potentialul de a iti livra trafic cantitativ si calitativ pe termen lung.

De asemenea, un site web cu o adresa adecvata va arata mai profesional si afacerea pe care site-ul o reprezinta va arata mai competitiva cu ajutorul unui nume de domeniu corespunzator brandului, site-ului si domeniului de activitate.

In acelasi timp, din punct de vedere SEO, URL-urile (link-urile) sunt vitale pentru ca pot contribui la:

  • imbunatatirea experientei potentialilor clienti atunci cand intra in contact cu brandul / site-ul tau in online.
  • pozitiile organice ocupate in motoarele de cautare. URL-urile sunt un factor minor de ranking in SERP, acestea sunt utilizate de motoarele de cautare pentru a determina relevanta unei pagini sau resurse pentru cautarile realizate de oameni.

Esti o persoana vizuala? Arunca un ochi pe infograficul de mai jos pentru a intelege exact ce inseamna, ce este si cum arata adresa URL considerata SEO Friendly de motoarele de cautare:

ce inseamna adresa url a siteului

Aboneaza-te la newsletter