vizual-google-display
Alternative Text

Top Practici pentru un Vizual de Succes in Google Display Ads

■ In reclamele Google Ads Display, evita supraincarcarea cu informatii pentru eficienta maxima.

■ Crearea vizualurilor de succes necesita atentie la detalii si adaptare la cerintele platformei.

■ Alegerile corecte de dimensiuni, respectarea identitatii brandului si optimizarea butoanelor de actiune sunt esentiale pentru rezultate notabile in campanii publicitare.

Atunci cand vine vorba de crearea unui vizual pentru promovarea in Google Ads Display, tentatia de a incarca bannerul cu cat mai multa informatie este o practica des intalnita. Cu toate acestea, excesul poate avea un efect contrar, de aceea am discutat cu specialistii nostri in design pentru a identifica cele mai eficiente strategii in realizarea unei campanii reusite in Google Ads Display.

Alegerea dimensiunilor potrivite

Exista peste 20 de dimensiuni diferite pentru vizualurile din Google Ads Display. Concentrandu-ne pe performantele anterioare, putem identifica dimensiunile care au avut cele mai bune rezultate si putem crea vizualuri adaptate pentru fiecare dimensiune in parte. Calitatea si adaptabilitatea la diferite ecrane reprezinta cheia succesului.

Un logo distinctiv, o propozitie de valoare si un buton de actiune reprezinta elementele esentiale pentru un banner eficient in campaniile Google Ads Display.

Utilizarea culorilor brandului pentru impact si recunoastere

In absenta unei mape de brand, studiul culorilor care se adapteaza la diversele ecrane si dispozitive este esential. Specialistii in materie de design subliniaza importanta paletelor de culori pentru a consolida recunoasterea brandului. Putem da exemplu cu Coca Cola sau Pepsi, situatii in care culoarea devine sinonima cu brandul, subliniind necesitatea de a pastra aceeasi coerenta pentru clientii lor.

Alegerea fontului potrivit pentru o citire usoara

In ceea ce priveste fontul, recomandarea noastra este folosirea unul usor de citit, evitand stilurile caligrafice sau cele dificil de receptat. Fonturi precum Arial sau Times New Roman au o deosebita importanta in privinta citirii fluente pentru un mesaj eficient. Totodata, in cazul unor branduri cu reguli de brand strict definite, respectarea acestora este obligatorie.

Textul unui banner si designul minimalist

Pentru textul de pe banner, accentul este pus pe minimalism. Specialistii nostrii din agentia de digital marketing recomanda folosirea unui singur mesaj de impact, evitand supraincarcarea vizualului cu text care poate deveni obositor pentru utilizatori. Minimalismul, in acest sens, aduce rezultate semnificative, inlocuind informatia densa cu mesaje puternice si relevante.

Utilizarea mapelor de brand

Folosirea culorilor brandului si a elementelor distinctive este esentiala pentru cresterea constientizarii acestuia. Integrarea logo-ului in vizualuri, evitarea spatiilor goale, adaugarea unui chenar si utilizarea unui font usor de citit si simplu sunt strategii esentiale pentru a face ca vizualul sa fie memorabil si corelat cu brandul.

Optimizarea Call-to-Action (CTA)

Elementul cheie al interactiunii cu vizualul este butonul de actiune. Textul din buton si mesajul din banner trebuie sa fie concise si captivante, incurajand utilizatorii sa realizeze o actiune specifica. Un CTA bine definit si vizibil poate maximiza rata de clicuri si de conversii.

Sfaturi Finale

  • Testeaza diverse variante de vizualuri pentru a identifica cel mai eficient.
  • Monitorizeaza si analizeaza performanta vizualurilor pentru a face ajustarile necesare.
  • Adapteaza-te constant schimbarilor si noilor tendinte pentru a mentine campaniile relevante si atragatoare pentru public.

Crearea unui vizual de succes pentru Google Ads Display nu trebuie sa fie complicata, dar necesita atentie la detalii si adaptare la cerintele platformei. Alegerea dimensiunilor potrivite, respectarea identitatii vizuale a brandului si optimizarea CTA-urilor sunt elemente esentiale pentru a obtine rezultate remarcabile in campaniile de advertising.

Transforma-ti afacerea intr-un succes online! Descopera cum serviciile de marketing digital de la re7consulting pot revolutiona prezenta ta online si pot stimula cresterea afacerii tale. Hai sa construim impreuna o strategie personalizata pentru a atrage mai multe clienti, a creste vanzarile si a consolida brandul tau in mediul digital. Contacteaza-ne astazi pentru o evaluare gratuita si descopera cum putem transforma potentialul afacerii tale.

Aboneaza-te la newsletter

    Articole recomandate

    Icon Certifications Certificari