google-ads-pentru-industria de recrutare
Alternative Text

5 moduri de a folosi Google Ads pentru a recruta candidatii potriviti

■Aproximativ 75% dintre angajatori si recrutorii din intreaga lume folosesc Google Ads pentru a atrage candidati potriviti.

■Promovarea pe Google Ads te ajuta sa fii in fata competitiei, sa atragi candidati calificati si sa ocupi rapid pozitiile vacante.

■Pentru a maximiza eficienta si rentabilitatea campaniilor tale Google Ads, este recomandat sa apelezi la o agentie de marketing specializata in industria de recrutare.

Industria de recrutare este dinamica si competitiva, iar agentiile de recrutare trebuie sa se diferentieze pentru a atrage cei mai buni candidati. In aceasta era digitala, promovarea online eficienta este esentiala, iar Google Ads este una dintre cele mai puternice platforme pentru a obtine vizibilitate. Conform unui raport recent, piata globala de servicii de recrutare online este de asteptat sa atinga o valoare de peste 43 miliarde de dolari pana in 2025, crescand cu o rata anuala compusa de 7,4%. De asemenea, aproximativ 75% dintre angajatori si recrutorii din intreaga lume folosesc Google Ads pentru a atrage candidati potriviti.

Majoritatea agentiilor de recrutare si site-urilor de joburi se bazeaza pe campanii de Google Ads pentru a promova anunturile de angajare si a atrage talente de top. In acest articol, vom explora cinci moduri de a folosi Google Ads pentru a imbunatati recrutarea si a atrage cei mai buni candidati pentru afacerea ta. Nu uita ca este o idee buna sa apelezi la o agentie Google ads specializata.

Identificarea cuvintelor cheie potrivite

O campanie de succes de tip pay-per-click (PPC) incepe intotdeauna cu alegerea corecta a cuvintelor cheie. Identificarea cuvintelor-cheie potrivite este esentiala pentru a creste vizibilitatea anunturilor si pentru a atrage candidati relevanti. Incepand cu o cercetare detaliata a cuvintelor cheie, poți descoperi ce termeni folosesc candidatii pentru a gasi locuri de munca similare. Utilizează instrumentul de planificare a cuvintelor cheie de la Google sau oeice tool de analiză a cuvintelor cheie pentru a identifica termeni relevanti si pentru a stabili pe ce cuvinte sa licitezi in campanie.

Un prim pas esential este sa te pui in locul candidatilor. Ce termeni ar cauta ei daca ar fi interesati de o pozitie specifica? De exemplu, un dezvoltator web va folosi termeni precum „job dezvoltator web”, „angajare programator front-end” sau „locuri de munca IT”. Este important sa creezi o lista de cuvinte cheie variate care reflecta modul in care se exprima si gandesc candidatii.

Dupa ce ai creat aceasta lista, foloseste Google Keyword Planner pentru a evalua volumul de cautare si competitivitatea fiecarui cuvant cheie. Acest instrument iti va oferi date esentiale despre cat de des este cautat fiecare termen si cat de dificil este sa pozitionezi  anuntul pentru acel cuvant cheie. Astfel, poti prioritiza cuvintele cheie care au un echilibru bun intre volumul de cautare si competitivitate.

In plus, analizeaza si termenii inruditi si variantele sinonimice pentru a extinde si mai mult lista de cuvinte cheie. De exemplu, daca „job programator” este un cuvant cheie principal, include si variante precum „angajare dezvoltator software” sau „cariere in IT”. Acest lucru va ajuta sa acoperiti un spectru mai larg de cautari potentiale si sa atrageti un numar mai mare de candidati relevanti.

Pastrarea unui CPC scazut

Mentinerea unui cost pe clic (CPC) scazut este o provocare comuna pentru agentiile de recrutare care folosesc Google Ads. Pentru a concura eficient cu companii mai mari si a optimiza bugetul, este important sa evitI cuvintele cheie foarte populare care sunt costisitoare. In schimb, alege cuvinte-cheie mai putin populare, dar relevante. De asemenea, foloseste cuvinte cheie long tail, care sunt mai specifice si pot adresa industrii de nisa, prin care atragi candidatii potriviti fara a epuiza rapid bugetul.

Cuvintele cheie cu coada lunga (long-tail keywords) sunt fraze mai specifice si mai putin competitive, cum ar fi „job entry-level dezvoltator web Bucuresti” in loc de „job IT”. Acestea au un volum de cautare mai mic, dar sunt mult mai relevante pentru publicul tinta specific, ceea ce inseamna ca cei care cauta aceste termeni sunt mai aproape de a lua o decizie de aplicare. De asemenea, costul pe clic pentru cuvinte cheie cu long tail este adesea mai mic, ceea ce permite o utilizare mai eficienta a bugetului de marketing.

O alta strategie pentru a mentine un CPC scazut este sa folosesti potrivirea de cuvinte cheie adecvata. In loc sa folosesti potrivirea broad, care poate atrage clicuri irelevante si costisitoare, opteaza pentru potrivirea phrase match  sau exact match. Aceste optiuni  permit sa controlezi mai bine cand si unde apar anunturile asigurandu-te ca acestea sunt afisate doar pentru cautarile relevante.

Imbunatatirea conversiei cu ajutorul paginilor de destinatie

O pagina de destinatie bine optimizata este cruciala pentru succesul unei campanii de Google Ads. Google ia in considerare relevanta paginii de destinatie atunci cand determina clasamentul anunturilor. Crearea unui landing page dedicat  fiecarui anunt si asigurarea ca aceasta contine cuvinte cheie relevante si reflecta continutul anuntului va imbunatati clasamentul si va preveni confuzia in randul candidatilor. O pagina de destinatie bine conceputa asigura o experienta coerenta si intuitiva pentru utilizatori, crescand sansele de conversie.

 Scrie anunturi care capteaza atentia

Scrierea unor anunturi Google eficiente si convingatoare poate fi o provocare din cauza limitarii numarului de caractere. Totusi, cu o strategie bine pusa la punct, poti crea anunturi care atrag atentia si genereaza clicuri de calitate.

Incepe prin a include cuvinte cheie relevante in anunturile tale. Acestea ajuta la cresterea vizibilitatii si la atragerea candidatilor potriviti. De exemplu, daca promovezi un post de „manager de proiect IT”, asigura-te ca aceste cuvinte cheie se regasesc in titlul si descrierea anuntului. Un titlu eficient ar putea fi „Manager de Proiect IT – Angajare Urgenta” iar descrierea ar putea include detalii specifice care atrag atentia candidatilor ideali, cum ar fi „Cautam un manager de proiect IT cu experienta in gestionarea echipelor de dezvoltare software”.

Un alt aspect esential este utilizarea URL-urilor de afisare care ofera utilizatorilor o idee clara despre oferta ta. De exemplu, in loc sa folosesti un URL general precum www.firma-ta.com, utilizeaza un URL de afisare mai specific, cum ar fi www.firma-ta.com/cariere-it. Acest lucru nu doar ca ofera mai multa claritate, dar poate si sa imbunatateasca rata de clicuri.

Incheie fiecare anunt cu un apel la actiune (CTA) puternic si clar. Un singur CTA bine definit, cum ar fi „Aplica acum” sau „Trimite CV-ul”, va preveni confuzia si va indruma candidatii catre urmatorul pas. Evita sa folosesti mai multe CTA-uri intr-un singur anunt, deoarece acest lucru poate deruta utilizatorii si poate reduce eficienta anuntului.

Monitorizarea performantelor

Monitorizarea performantelor campaniilor de Google Ads este esentiala pentru succesul pe termen lung. Doar prin evaluarea continua a rezultatelor vei putea sa iti imbunatatesti strategia si sa obtii cele mai bune rezultate.

Foloseste Google Analytics si alte instrumente de urmarire pentru a evalua performantele anunturilor tale. Aceste instrumente iti ofera date valoroase despre cum performeaza fiecare anunt, care dintre ele genereaza cel mai mult trafic si conversii, si care raman in urma. De exemplu, daca un anunt specific atrage multe vizualizari dar putine aplicari, ar putea fi nevoie sa reevaluezi continutul sau CTA-ul.

Citeste mai multe despre ➡️ Ce este ROAS-ul?

Intr-o piata a muncii extrem de competitiva, promovarea pe Google Ads este vitala pentru orice site de recrutare. Google Ads iti permite sa ajungi la un public larg, dar specific, format din candidati activi si pasivi care cauta oportunitati de angajare. Avand in vedere ca majoritatea cautarilor de locuri de munca incep online, o campanie bine planificata pe Google Ads poate creste semnificativ vizibilitatea anunturilor tale si poate atrage talentele de top pe care le cauti.

Promovarea pe Google Ads te ajuta sa fii in fata competitiei, sa atragi candidati calificati si sa ocupi rapid pozitiile vacante. Cu ajutorul acestui instrument, poti targeta anunturile tale in functie de diverse criterii, cum ar fi locatia geografica, interesele si comportamentul de navigare al utilizatorilor. Astfel, anunturile tale vor ajunge exact la persoanele care au cele mai mari sanse sa fie interesate de ofertele tale de munca.

Insa, pentru a maximiza eficienta si rentabilitatea campaniilor tale Google Ads, este recomandat sa apelezi la o agentie de marketing specializata in industria de recrutare. O astfel de agentie are experienta si expertiza necesare pentru a dezvolta strategii personalizate care sa raspunda nevoilor tale specifice. Ei stiu cum sa optimizeze campaniile pentru a reduce costul pe clic (CPC), sa identifice cuvintele cheie relevante si sa scrie anunturi convingatoare care atrag candidati de calitate.

Agentia de marketing online re7consulting, cu un portofoliu variat in industria de recrutare, poate sa te ajute sa navighezi provocarile complexe ale Google Ads si sa obtii cele mai bune rezultate. Cu servicii de marketing online si servicii Google Ads adaptate nevoilor tale, re7consulting, agentia Google ads cu focus pe rezultate iti poate transforma strategiile de recrutare si poate atrage talentele de top de care ai nevoie pentru a-ti dezvolta afacerea.

Contacteaza re7consulting astazi si descopera cum expertiza lor in promovarea online te poate ajuta sa-ti atingi obiectivele de recrutare. Investind in servicii de Google Ads, vei avea un avantaj competitiv pe piata muncii si vei putea sa recrutezi cei mai buni candidati pentru echipa ta.

Aboneaza-te la newsletter

    Articole recomandate

    Icon Certifications Certificari