ce este un internship
Alternative Text

Ce este un internship? 7 motive sa aplici la unul

■ Ai facut recent un stagiu de practica (internship) intr-o agentie de marketing, media sau publicitate?

■ Daca raspunsul este afirmativ si esti in cautarea unui internship intr-o agentie full-service de marketing online, spune-ne despre experienta ta si despre ceea ce iti place sa faci.

Pe masura ce competitia pentru anumite joburi creste, studentii sunt obligati sa se gandeasca la noi modalitati de a se evidentia fata de ceilalti candidati. Absolventii care au experienta relevanta la locul de munca tind sa fie mai apreciati de angajatori, iar acest lucru face ca programele de internship sa devina o perspectiva atractiva.

Ce inseamna internshipul si cum te poate ajuta?

Un internship reprezinta o oportunitate oferita de un angajator potentialilor angajati, numiti stagiari (interni), de a lucra la o firma pentru o perioada determinata de timp.

Initial, internshipul era dedicat doar absolventilor de medicina, insa, in timp, acesta a devenit un termen utilizat pentru o gama larga de joburi disponibile in companii, organizatii non-profit si agentii guvernamentale sau non-guvernamentale.

Stagiul de practica ajuta studentii si absolventii sa deprinda abilitatile si experienta mult cautate de angajatori, in timp ce angajatorii beneficiaza pot recruta stagiarii care se fac remarcati, economisind astfel timp si bani pe termen lung.

In industria agentiilor de marketing, media si publicitate, aceste stagii de practica sunt dedicate studentilor si absolventilor care doresc sa beneficieze de practica profesionala.

Aceste programe de internship pot fi platite sau neplatite si sunt temporare, cu o durata minima intre 3 si 6 luni.

Care este scopul unui internship?

Scopul unui internship sau stagiu de practica este acumularea de experienta in conditii de lucru reale, care ofera conditiile propice pentru a-ti pune in aplicare tot ceea ce ai invatat.

Un astfel de stagiu de practica profesionala te poate ajuta sa dobandesti abilitati care iti pot fi utile pentru viitoarele locuri de munca, cu atat mai importante daca tinem cont de faptul ca majoritatea companiilor cauta angajati cu experienta, iar cel mai bun mod de a obtine acea experienta este prin intermediul internshipului.

In ciuda nivelului de remuneratie scazut (de multe ori neremunerate), internshipurile merita pe termen lung pentru ca te ajuta sa realizezi daca un anumit domeniu sau job ti se potriveste pe termen lung.

7 motive pentru care trebuie sa faci un internship (stagiu de practica)

1. Pentru a castiga experienta.

Iti lipseste experienta si acesta este singurul mod de a o obtine. Cea mai buna experienta vine din stagii, deoarece vei face cate putin din toate.

Vei vedea si experimenta diferitele roluri pe care oamenii le joaca in anumite companii si vei trai pe viu mediul profesional, din perspective diferite.

2. Pentru a intelege mai bine domeniul sau jobul.

Un stagiu de practica (internship) iti permite sa iti iei timpul necesar pentru a-ti intelege rolul, task-urile si industria.

Profita de aceasta ocazie pentru a intelege fiecare sarcina care ti se ofera si fiecare instrument nou pe care il vei utiliza pe durata internshipului.

Scrie tot ce ti se pare interesant, pune intrebari si asigura-te ca faci totul cu 100% efort.

3. Pentru ocazia de a invata.

Poti invata de la cei mai buni in timpul unui astfel de stagiu. Oamenii companiei vor veghea asupra ta si vor lucra indeaproape cu tine la proiecte. Asadar, vei avea un model de urmat si un obiectiv pentru care sa lucrezi.

In cadrul unui internship poti deprinde noi abilitati, poti invata lucruri noi despre industrie, sau chiar despre viata, pe care nu le stiai pana in acel moment.

Comunicarea si interactiunea sunt esentiale, asa ca pune o multime de intrebari si nu-ti fie frica sa propui idei noi.

4. Castigi capacitatea de a pune in practica lucruri noi.

Poti deprinde noi abilitati si poti invata cum sa lucrezi cu anumite instrumente, fara presiunea de a gresi. Stagiile iti ofera posibilitatea sa experimentezi, iar cei care te angajeaza pentru un internship stiu acest lucru.

Ei se asteapta doar sa fi capabil sa inveti din greselile tale si sa folosesti asta ca motivatie pentru a te imbunatati zi de zi.

5. Construiesti increderea de care ai nevoie.

Fie ca este vorba de vorbit in public, sustinut prezentari sau pur si simplu propunerea de idei noi, internshipul iti va creste increderea in fortele proprii, ceea ce iti va permite sa te dezvolti atat ca angajat, cat si ca persoana.

6. Pentru a avea o idee despre cum functioneaza diferite industrii.

Stagiile sunt, de obicei, de 3 – 6 luni. Acest lucru iti ofera flexibilitatea de a trece prin diferite industrii intr-o perioada relativ scurta de timp.

De exemplu, daca vei petrece 3 luni in PR, apoi 3 luni in Marketing, vei cunoaste diferentele, cum functioneaza fiecare si de ce trebuie sa functioneze in acest fel, lucruri care te va ajuta in parcursul general al carierei tale, mai ales daca nu esti sigur asupra a ceea ce vrei sa faci in viitor sau daca esti blocat intre 2 optiuni.

7. Pentru a comunica.

Internshipul iti va solicita sa lucrezi atat individual, cat si in cadrul unei echipe. De aceea, iti vei imbunatati skill-urile de comunicare si vei construi relatii profesionale cu oameni de toate varstele.


Ai facut recent un stagiu de practica (internship) intr-o agentie de marketing, media sau publicitate? Daca raspunsul este afirmativ si esti in cautarea unui internship intr-o agentie full-service de marketing online, spune-ne despre experienta ta si despre ceea ce iti place sa faci.


El este Vlad.

Vlad este cel mai misto moldovean care a calcat pragul agentiei noastre, in cadrul programului de internship pe care il desfasuram.

https://www.youtube.com/watch?v=7AZscPdv1Oo

Aboneaza-te la newsletter

    Articole recomandate

    Icon Certifications Certificari