Alternative Text

∣ Studiu de Caz ∣ Runway – Google Ads

Cum am generat peste 32K de aplicanti la joburi in strainatate in 7 luni


▌De ce noi?

Descopera cum agentia de marketing online re7consulting a ajutat Runway sa genereze peste 3200 de leaduri in 7 luni, la un cost de doar 1.6 lei pe lead. Cu strategii eficiente si servicii personalizate, am transformat clicurile in oportunitati valoroase in industria de recrutare. Alege sa lucrezi cu noi daca vrei sa vezi si tu astfel de rezultate.

▌Despre brand

Runway Careers faciliteaza accesul candidatilor la oportunitati de munca cu norma intreaga la unele dintre cele mai mari companii aeriene si operatori de la Aeroportul Schiphol din Amsterdam, Olanda. Compania ofera sanse de angajare pentru persoane din intreaga Europa, oferindu-le posibilitatea de a lucra, de a invata si de a castiga mai mult in Tarile de Jos.

Runway se bazeaza pe un model extrem de flexibil de recrutare si plasare a fortei de munca. Acest model permite pregatirea personalului intr-o varietate de domenii din si in jurul aeroportului, asigurand o flexibilitate maxima in alegerea jobului potrivit pentru candidati si furnizand partenerilor nostri o forta de munca calificata si compatibila in orice moment.

▌Provocare si analiza

Cea mai mare provocare in crearea strategiei de marketing a fost crearea unor audiente relevante. Obiectivul campaniilor a fost generarea de leaduri,de persoane care vor sa aplice pentru un job in straiantate, mai exact, in Olanda si Germania. Cea mai provocare a fost sa ajungem la persoane care
cunosc limba engleza si germana.

Pentru a masura succesul campaniilor, am stabilit KPI-uri relevante, precum:

✔ Completari de formulare.

✔Cost cat mai mic pe lead

▌Strategia de campanie

Pentru a maximiza eficienta procesului de recrutare, am implementat campanii de Search si Performance Max. Aceste campanii au fost concepute pentru a targeta diverse tipuri de audiente prin intermediul mai multor tipuri de reclame. Scopul a fost sa obtinem rezultate cat mai bune in termeni de relevanta si conversii.

✔ Targetare specifica

In cadrul acestor campanii, am utilizat cuvinte cheie specifice si date demografice precise pentru fiecare tip de job oferit. Campaniile au fost derulate la nivel national, acoperind intreaga Romanie, si au fost directionate catre persoanele care cunosc limba engleza si germana. Aceasta segmentare ne-a permis sa ajungem exact la publicul tinta, format din candidati calificati care corespund cerintelor specifice ale fiecarui job.

Monitorizare si ajustare continua

Monitorizarea zilnica a campaniilor a fost esentiala pentru a ne asigura ca leadurile generate sunt relevante si de calitate. Am mentinut o relatie stransa cu partenerul nostru, Runway Careers, pentru a ajusta strategiile in timp real si a optimiza performanta. Astfel, am putut reactiona prompt la orice schimbare in piata sau in nevoile companiei.

Raportare si analiza saptamanala

Raportarea saptamanala ne-a oferit informatii valoroase despre performanta campaniilor. Am analizat aceste date pentru a intelege ce functioneaza bine si ce ar putea fi imbunatatit. Aceasta abordare bazata pe date a fost esentiala pentru succesul campaniilor, permitandu-ne sa facem ajustari informate si sa ne asiguram ca strategia noastra ramane eficienta si relevanta.

Strategia PPC a fost axata pe:

✔ Targetarea geografica,
Promovarea anumitor joburi
Testarea audientelor
Testarea diferitelor vizualuri

Alte obiective folosite:

✔ Generare de leaduri
✔ Cost cat mai mic pe lead

▌Vizual – Bannere

▌Tipuri de reclame

▌Rezultate

Datorita acestei strategii bine structurate si a monitorizarii constante, Runway Careers a reusit sa atraga un numar semnificativ de candidati calificati. Campaniile noastre au dus la o crestere notabila a numarului de aplicanti relevanti, contribuind astfel la succesul procesului de recrutare si la satisfactia partenerilor nostri.

Bugetul a fost constant in fiecare luna. Intr-o perioada de 7 luni de colaborare, am obtinut peste 32k de completari de formular, cu un cost per conversie de 1.6 RON si peste 3.8 milioane de afisari in Google.

✔ Am generat:
3.8 M

REACH

32K

LEADS

91K

CLICKURI

Icon Certifications Certificari