seo-pentru-ecommerce
Alternative Text

4 motive pentru care SEO este crucial pentru succesul magazinelor online

■Optimizarea pentru motoarele de cautare ajuta site-ul sa obtina o pozitie de top in rezultatele paginilor motoarelor de cautare.

■Rezultatele de pe prima pagina a Google atrag 71% din totalul traficului de cautare online, iar aceasta cifra este in crestere, urmand sa ajunga la 92% in anii urmatori.

■Colaborarea cu o agentie de SEO experimentata poate aduce multiple beneficii.

Stiai ca cautarea organica genereaza 43% din tot traficul pe site? SEO genereaza mai mult trafic decat social media organica si 70-80% dintre utilizatorii motoarelor de cautare se concentreaza doar pe rezultatele organice. Ganditi-va la asta: scaderea cu 67% a traficului organic are loc daca site-ul de comert electronic se afla pe a doua pagina a rezultatelor cautarii. Optimizarea pentru motoarele de cautare nu este doar un lux, ci o necesitate vitala pentru succesul unui magazin online.

Optimizarea pentru motoarele de cautare ajuta site-ul sa obtina o pozitie de top in rezultatele paginilor motoarelor de cautare. Aceasta pozitionare de varf este vitala, deoarece studiile arata ca primul rezultat organic in cautarea Google are o rata medie de clicuri de 28,5%, in timp ce al doilea si al treilea au o rata de clicuri de 15% si 11%, conform unui raport Forbes. Astfel, este crucial sa ajungeti in primele pozitii ale rezultatelor cautarii pentru a atrage traficul necesar catre magazinul online.

Desi SEO este o strategie profitabila care trebuie implementata in site-uri web si in motoarele de cautare, unele persoane nu recunosc importanta sa pentru site-urile de comert electronic. Indiferent de natura afacerii, o strategie SEO solida este esentiala pentru a atrage vizitatorii pe site-ul tau web si pentru a-i transforma in clienti loiali.

Optimizarea motoarelor de cautare determina cele mai bune, cele mai populare si cele mai utile site-uri web pe baza termenilor de cautare ai clientilor. Concentrarea pe SEO este esentiala, deoarece contribuie la clasamentul in motoarele de cautare si, implicit, la vizibilitatea online a magazinului tau.

Clasificarea unui site de comert electronic este dificila si necesita eforturi constante pentru optimizarea cuvintelor cheie, asigurarea usurintei de utilizare a site-ului si verificarea aspectelor tehnice precum imagini intarziate si altele.

Haideti sa analizam acum cateva schimbari recente in SEO pentru industria e-commerce si sa intelegem de ce este mai critic ca niciodata in noua lume a marketingului online.

1. Vizibilitatea organica este cel mai bun mod de a fi vizibil in experienta de cumparare a clientilor:

Google sau orice alt motor de cautare serveste ca principalul punct de acces catre site-ul tau web. Conform unui raport Forbes, rezultatele de pe prima pagina a Google atrag 71% din totalul traficului de cautare online, iar aceasta cifra este in crestere, urmand sa ajunga la 92% in anii urmatori. Este clar ca daca site-ul tau nu apare in primele rezultate ale cautarii Google, este practic invizibil pentru potentialii clienti.

Un studiu recent arata ca primul rezultat organic in cautarea Google are o rata medie de clicuri de 28,5%, in timp ce al doilea si al treilea au o rata de clicuri de 15% si, respectiv, 11%. Aceste cifre subliniaza importanta obtinerii unei pozitii de top in rezultatele cautarii, deoarece chiar si o mica diferenta in clasament poate face o diferenta semnificativa in traficul catre site-ul tau.

In plus, introducerea caracteristicilor precum „Featured Snippets” si altele, cum ar fi „People also ask for”, „Near Me” si „Close By”, evidentiaza inca o data importanta SEO-ului. Aceste caracteristici reprezinta o incercare a Google de a oferi utilizatorilor raspunsuri rapide si instantanee, ceea ce inseamna ca site-urile care apar in aceste sectiuni se bucura de o expunere deosebita si de o probabilitate crescuta de a atrage trafic relevant.

Astfel, este evident ca optimizarea pentru motoarele de cautare este esentiala pentru a-ti asigura vizibilitatea in cadrul experientei de cumparare a clientilor online si pentru a-ti maximiza potentialul de atragere a clientilor si crestere a vanzarilor.

2. Cresterea vanzarilor prin atragerea traficului catre site-ul tau:

Datele arata ca 81% dintre oameni fac o cautare online inainte de a face o achizitie. Aceasta demonstreaza ca prezenta si vizibilitatea online sunt vitale pentru orice afacere, in special pentru magazinele online.

 Cand un utilizator cauta un produs sau serviciu specific si gaseste site-ul tau in primele pozitii ale rezultatelor cautarii, exista o incredere implicita ca afacerea ta este relevanta si de incredere.

Mai mult decat atat, prezenta in primele rezultate ale cautarii este asociata cu o imagine de autoritate si credibilitate in domeniul tau de activitate. Cliseele precum „primul rezultat este intotdeauna cel mai bun” sau „daca nu esti pe prima pagina, nu existi” reflecta realitatea ca majoritatea utilizatorilor se bazeaza pe primele rezultate ale cautarii pentru a-si ghida deciziile de achizitie.

3. SEO este mai rentabil decat alte eforturi de marketing:

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) se dovedeste a fi superioara altor eforturi de marketing din perspectiva costurilor. In contrast cu campaniile de cautare platite, care implica cheltuieli semnificative pentru trafic, clicuri, impresii si conversii, strategiile SEO au costuri zero in aceste domenii.

Campaniile platite, cum ar fi influencer marketingul si publicitatea platita pe click-uri (PPC), adesea dureaza doar pe durata activarii lor. Cu alte cuvinte, rezultatele din aceste campanii sunt vizibile doar in timpul in care bugetul este alocat si cheltuit. In plus, campaniile platite sunt adesea excluse din ecuatie atunci cand bugetul de marketing este limitat, ceea ce poate compromite vizibilitatea si performanta afacerii tale online.

In contrast, o strategie SEO eficienta poate continua sa ofere rezultate chiar si in circumstante in care bugetul de marketing este redus. Cu alte cuvinte, odata ce ai realizat o optimizare adecvata pentru motoarele de cautare si ai obtinut o pozitie solida in rezultatele cautarii, nu mai sunt necesare investitii suplimentare in mod direct pentru a mentine acea pozitie.

Totusi, este important de mentionat ca mentinerea unei prezente SEO puternice implica o atentie constanta si actualizari in conformitate cu schimbarile algoritmice ale motoarelor de cautare, cum ar fi cele lansate de Google. Actualizarile frecvente ale algoritmului Google, cum ar fi BERT, principiul EEAT sau Featured Snippets, impun marcilor de comert electronic sa ramana mereu la curent cu noile tendinte si sa isi adapteze strategiile SEO in consecinta. In acest sens, SEO devine un proces continuu, care necesita o monitorizare constanta si o abordare flexibila pentru a ramane in fruntea clasamentelor de cautare si a obtine rezultate durabile.

4. Colaborarea cu o agentie de SEO experimentata pentru industria de ecommerce este esentiala:

Agentiile specializate in SEO pentru comert electronic inteleg in profunzime complexitatea si cerintele specifice ale acestei industrii. Ele sunt familiarizate cu nevoile si provocarile unice ale magazinelor online si au capacitatea de a crea strategii personalizate pentru a le aborda.

Experienta si cunostintele agentiilor de SEO le permit sa navigheze cu succes in peisajul competitiv al internetului. Ele inteleg cum functioneaza algoritmii motoarelor de cautare si ce trebuie facut pentru a obtine o pozitie de top in rezultatele cautarii. De asemenea, au expertiza necesara pentru a identifica si a exploata oportunitatile de crestere si a evita capcanele care ar putea sa incetineasca progresul site-ului tau.

Colaborarea cu o agentie de SEO experimentata poate aduce multiple beneficii. Acestea pot include cresterea traficului catre site-ul tau, imbunatatirea vizibilitatii online, cresterea conversiilor si, in final, sporirea veniturilor. In plus, agentiile de SEO pot oferi consultanta si orientare cu privire la cele mai bune practici in domeniu, astfel incat sa poti lua decizii informate si sa maximizezi eficienta strategiilor tale de marketing online.

In concluzie, fara o strategie SEO bine pusa la punct, sansele de succes in lumea e-commerce-ului sunt minime. Dar, trebuie sa avem rabdare si sa intelegem ca SEO este un joc pe termen lung, care necesita o planificare atenta si o executie consecventa. O colaborare cu o agentie de SEO experimentata in e-commerce poate fi cheia spre obtinerea rezultatelor dorite.

Agentia de marketing online re7consulting este una dintre acele agentii specializate in SEO pentru magazinele online, cu o experienta vasta si un portofoliu impresionant de succesuri. Echipa noastra de experti in SEO intelege nevoile specifice ale industriei e-commerce-ului si suntem pregatiti sa creeze strategii personalizate pentru a-ti aduce afacerea la nivelul urmator.

Aboneaza-te la newsletter

    Articole recomandate

    Icon Certifications Certificari