Cum-promovăm-un-eveniment-în-2023
Alternative Text

Cum promovam un eveniment in 2023

■ Pentru o promovare eficienta, trebuie sa cunoastem in detaliu audienta, locatia si sa avem resursele necesare.

■ Prioritizam bugetul pentru a atrage audiente reci, potentiali noi participanti.

■ Suntem aici sa oferim solutii personalizate, indiferent de provocarile cu care te confrunti.

In anul 2023, industria evenimentelor s-a dezvoltat considerabil, iar vara este plina de o multitudine de evenimente, de la festivaluri corporate pana la spectacole locale. Intr-o piata aglomerata, este esential sa-ti promovezi evenimentul intr-un mod eficient pentru a atrage audienta potrivita si pentru a asigura succesul sau. In acest articol, vom explora strategii de promovare adecvate pentru evenimentele din 2023, precum si moduri de monitorizare a vanzarii biletelor si a succesului campaniei tale.


Cum promovam un eveniment?

Pentru a ne asigura ca avem toate informatiile necesare pentru promovarea evenimentului nostru, este crucial sa cunoastem in detaliu audienta tinta, locatia evenimentului si sa avem acces la toate resursele necesare pentru campanie. Astfel, cerem acces la conturile relevante pentru a putea gestiona si promova evenimentul eficient. De asemenea, solicitam materialele pe care le vom utiliza in campanie, inclusiv bannerele oficiale. Un aspect deosebit de important este ca nu putem utiliza imagini generice sau preluate de pe internet cu artistii nostri. Pentru aceasta, avem nevoie de poze oficiale, aprobate de artist, manager si casa de discuri. Acesta este primul pas esential, deoarece vom utiliza acele bannere in toate formatele posibile, atat in campaniile de inteles, cat si in videoclipuri. In cazul in care primim si videoclipuri de la artisti, acestea vor fi foarte bine primite, deoarece videoclipurile au un reach mai bun decat bannerele, oferind o expunere mai ampla si o comunicare vizuala mai captivanta cu publicul nostru.
Platforma Meta ofera numeroase oportunitati de targetare, permitandu-ne sa directionam publicul in functie de genul muzical, artisti specifici si interese legate de concerte si evenimente. Este esential sa cunoastem dimensiunea evenimentului. Daca este un eveniment restrans, limitat la o anumita zona, vom indrepta eforturile de promovare catre respectivul oras si zonele inconjuratoare. In cazul unui eveniment de amploarea UnTold, ne vom concentra pe intreaga Romanie. Desi dorim sa atingem un numar cat mai mare de oameni, bugetul nostru va fi concentrat pe zona in care are loc evenimentul, deoarece acesta va fi cu siguranta locul in care vor participa cei mai multi oameni.
Avem posibilitatea de a crea audiente personalizate, avand in vedere interesele celor care sunt interesati de evenimente, participa frecvent la astfel de evenimente, prefera anumite tipuri sau genuri muzicale si se implica in diverse activitati legate de evenimente. De asemenea, ne ocupam si de remarketing si de crearea de audiente de tip „lookalike” pentru a gasi persoane similare celor care au interactionat in trecut cu site-ul nostru sau cu pagina noastra. In acest fel, putem atinge un numar cat mai mare de oameni prin campania noastra, iar apoi putem restrange audienta astfel incat sa se concentreze cat mai mult pe persoanele care sunt mai aproape de eveniment si prezinta un interes crescut pentru participarea la acesta.
Astfel incat daca iti doresti sa promovezi un eveniment trebuie sa iei in considerare urmatorii pasi:

Definirea audientei tinta:
Pentru a promova un eveniment cu succes, trebuie sa incepi prin a identifica audienta ta tinta. Gandeste-te la cine ar fi interesat de evenimentul tau si care sunt caracteristicile demografice si interesele acestora. Aceasta etapa te va ajuta sa adaptezi mesajul si canalele de promovare pentru a ajunge la publicul potrivit.

Utilizarea marketingului digital:
In era digitala in care traim, nu poti ignora puterea internetului si a retelelor sociale in promovarea evenimentelor. Creaza o prezenta online solida prin intermediul unui website bine proiectat si a paginilor de social media. Foloseste continut captivant, cum ar fi videoclipuri, imagini si povesti, pentru a atrage audienta si a le crea interesul pentru evenimentul tau.

Colaborarea cu influenceri si parteneri:
O strategie eficienta pentru promovarea evenimentelor in 2023 este colaborarea cu influenceri si artisti relevanti din industrie. Identifica persoane influente sau organizatii care au o audienta care se potriveste cu evenimentul tau si stabileste parteneriate. Poti solicita artistilor sa promoveze evenimentul pe canalele lor de social media sau sa organizeze concursuri pentru a oferi bilete gratuite publicului lor.

Promovare offline si parteneriate locale:
Chiar daca marketingul digital domina, nu subestima puterea promovarii offline. Utilizeaza afise, fluturasi si alte materiale promotionale in locatii strategice, cum ar fi centrele comerciale, salile de cinema si spatiile publice. Colaboreaza cu agentiile de publicitate locale, posturi de radio si televiziune pentru a obtine acoperire media pentru evenimentul tau. De asemenea, stabileste parteneriate cu afacerile locale, cum ar fi restaurantele sau magazinele, pentru a promova reciproc evenimentul si a atrage un public mai larg.

Utilizarea marketingului prin e-mail:
Un alt instrument eficient pentru promovarea evenimentelor este marketingul prin e-mail. Construieste o baza de date a potentialilor participanti prin intermediul careia sa colectezi adresele de e-mail ale persoanelor interesate. Trimite-le periodic informatii relevante despre eveniment, oferte speciale si actualizari importante. Asigura-te ca mesajele tale sunt personalizate si contin un continut valoros pentru a pastra interesul si implicarea participantilor.

• Organizarea unor evenimente premergatoare:
Pentru a genera entuziasm si a starni interesul pentru evenimentul principal, poti organiza evenimente premergatoare. Acestea pot fi lansari de produse, conferinte, sesiuni de networking sau prezentari speciale, care vor atrage atentia audientei si vor crea o asteptare pozitiva. Asigura-te ca promovezi aceste evenimente premergatoare in mod corespunzator si ca le conectezi in mod strategic cu evenimentul principal.

• Vanzarea biletelor si monitorizarea succesului:
Pentru a monitoriza vanzarea biletelor si succesul campaniei tale de promovare, utilizeaza un sistem de gestionare a evenimentelor si a biletelor online. Aceste platforme iti vor permite sa urmaresti numarul de bilete vandute, veniturile generate si alte metrici relevante. Analizeaza aceste date si ajusteaza-ti strategiile de promovare in functie de rezultatele obtinute. De asemenea, colecteaza feedback de la participanti pentru a identifica punctele forte si pe cele slabe ale evenimentului si a le imbunatati in viitor.

Cum cheltuim si cum distribuim bugetul?

In ceea ce priveste strategia de promovare a evenimentului, este important sa alocam bugetul catre audiente reci, adica persoane care nu au fost expuse anterior la informatii despre eveniment si care pot fi potentiali noi participanti. Vom derula campanii de reach si engagement, incercand sa ajungem cat mai multi oameni posibil. Ne concentram pe cresterea gradului de constientizare a brandului, generarea de trafic si implicarea publicului in discutii despre eveniment. Acestea includ toate tipurile de campanii posibile pentru a atinge un reach maxim, deoarece acesta este obiectivul nostru principal. Dorim sa crestem numarul de persoane care au cunostinta despre eveniment si sa le stimulam interesul in a participa. In ultima luna sau in a doua jumatate a perioadei de promovare, vom intensifica eforturile de remarketing, deoarece deja avem un numar semnificativ de persoane care sunt constiente de eveniment si este momentul sa le amintim ca este nevoie sa cumpere bilete. Experienta noastra arata ca audientele calde, adica cei care au fost deja expusi la informatii despre eveniment, raspund cel mai bine la strategia de remarketing. Insa, pentru a ajunge la aceste audiente calde, trebuie sa construim o baza solida de potentiali participanti pe care sa o putem retargeta ulterior.


Promovarea evenimentelor nu se rezuma doar la mediul online, ci implica si utilizarea altor canale de comunicare. Desi promovarea online are un impact semnificativ, trebuie sa gasim metode de promovare in diferite alte canale. Putem organiza concursuri, colabora cu influenceri, utiliza email marketing si campanii de SMS. Este important ca organizatorii sa exploreze optiuni si in alte canale de comunicare. Pot solicita artistilor sa posteze pe conturile lor de social media si sa organizeze concursuri pentru a implica si mai mult publicul. De asemenea, pot fi create materiale de promovare offline, precum flyere si afise stradale. Bannerele publicitare pe autostrazi catre destinatiile populare, cum ar fi muntele sau mare, precum si campanii radio sau chiar TV, pot fi luate in considerare, in functie de buget si obiectivele evenimentului. Este important sa ajustam bugetul de promovare in functie de numarul de bilete pe care dorim sa le vindem, tinand cont si de dimensiunea evenimentului. Daca avem un eveniment la Sala Palatului cu o capacitate de aproximativ 3400-3500 de locuri, strategia de promovare nu trebuie sa vizeze vanzarea a 10.000 de bilete, ci sa fie adaptata obiectivelor noastre specifice. Este adevarat ca, in timpul pandemiei, promovarea online a functionat bine, dar acum este necesar sa diversificam canalele de comunicare pentru a atinge o audienta mai larga si a obtine rezultate optime.


Cu tot mai multe evenimente care au loc in prezent, concurenta devine din ce in ce mai acerba. Exista situatii in care, in aceeasi saptamana, se desfasoara chiar si trei evenimente simultan. In fata acestui scenariu, oamenii trebuie sa-si aleaga cu atentie evenimentele la care participa, luand in considerare atat bugetul disponibil, cat si timpul pe care il au la dispozitie. In calitate de organizatori, este esential sa-i convingem pe oameni ca evenimentul nostru este cel pe care trebuie sa-l aleaga. Trebuie sa fim prezenti pretutindeni, sa promovam atat offline, prin intermediul afiselor si materialelor de promovare, cat si online. De asemenea, participantii la eveniment trebuie incurajati sa devina ambasadori ai acestuia si sa-l promoveze in randul cunoscutilor lor. Este crucial sa oferim oamenilor increderea ca evenimentul nostru este unul de neuitat, in care merita sa participe, iar promisiunile noastre se vor indeplini cu exactitate.
In ciuda eforturilor noastre, am intampinat dificultati in vanzarea biletelor pentru un eveniment nou, fara un istoric anterior.
Acesta este unul dintre provocarile cu care ne-am confruntat in promovare.

Lipsa unei experiente anterioare ne-a pus in situatia de a expune evenimentul in functie de informatiile pe care le-am avut la dispozitie, precum artistul si evenimentele similare desfasurate in alte tari. Cu toate acestea, am fost placut surprinsi de energia si atmosfera extraordinara care au caracterizat evenimentul atunci cand l-am experimentat in mod direct. Regretam ca nu am putut transmite aceasta vibratie in promovarea initiala, dar acest lucru subliniaza importanta unei stranse colaborari cu partenerii nostri. Este esential ca acestia sa ne ofere toate detaliile necesare pentru a putea promova cu succes evenimentul si a transmite publicului adevarata sa valoare.
Indiferent de provocarile cu care te confrunti, noi suntem aici pentru ati oferi solutii si servicii personalizate. La re7 consulting, ne concentram pe succesul clientilor nostri. Dorim sa te ajutam sa obti rezultate durabile si sa iti depasesti obiectivele. Echipa noastra dedicata si pasionata va lucra impreuna cu tine pentru a dezvolta solutii adaptate nevoilor si obiectivelor specifice ale afacerii tale.

Aboneaza-te la newsletter

    Articole recomandate

    Icon Certifications Certificari